Praktisk information om hvordan man går til svømning i Svømmeklubben NORD

Forberedelse: Pak svømmetasken med badetøj, håndklæde evt. svømmebriller og Shampoo og en hårbørste til efter træning.

Når I ankommer til svømmehallen ca. 15 min inden hold start går i direkte i omklædningsrummet. Vi har to omklædningsrum - et til damer og et til herrer. Har du som pige brug for at din far hjælper eller som dreng at få hjælp af din mor, så må man indtil man bliver 8 år, være med i det andet omklædningsrum.

Der er kun forældre med i vandet på miniplaske, de andre hold er der personale til at hjælpe børnene. 

OBS: Kvinder er ikke velkomne i herreomklædningen og herrer ikke i dameomklædningen. Vores personale klæder om i de samme omklædningsrum, så respekter venligst dette. Dit tøj kan du ligge i tasken eller på bænken i omklædningsrummet. Tag håndklæde og badetøj med ind til bruseområdet.

Når du er vasket på hele kroppen med sæbe, er du klar til at tage dit badetøj på. Alle skal vaskes grundigt inden træningen.

Når du er helt klar sætter i jer blot og venter i omklædningsrummet til jeres hold starter. Når holdet starter, henter vores trænere og badepersonale svømmerne i omklædningsrummene. Hold gerne lidt til siden, så holdet før jer kan komme ind i bad. 😊

Når svømmerne er hentet i omklædningsrummet, kan forældre og søskende smutte i fodtøjet igen og gå i venteområdet. I Gl. Lindholm er venteområdet på balkonen over svømmehallen. I kommer til balkonen ved at fortsætte rundt om svømmehallen og ind i skolegården. Fra skolegården går der en trappe i venstre side op til balkonen. Der er ingen gennemgang for forældre og søskende gennem svømmehallen.

I Vadum går I blot ud af omklædningen, ned i forhallen og ind ad døren der vil være på venstre hånd når I kommer fra gangen. Her kan I komme ind til stolene for enden af bassinet.

Har I børn på flere hold efter hinanden, så vent med at skifte til badetøj indtil 15 minutter før holdet starter. Det bliver koldt at sidde i omklædningen af vente, eller skulle udenom for at komme på balkonen.

Personalet på kanten krydser børnene af når holdet starter (vi registrerer deltagelse på vores hold) og hjælper børnene i luffer og bælter efter behov.

Kun børn de er tilmeldt holdet, kommer i vandet. Er der uoverensstemmelser mellem vores tilmeldingsliste og barnets navn, kontakter vi jer forældre så vi kan få løst mysteriet inden barnet sendes i vandet. Nogle børn er tilmeldt andre hold, end det de dukker op til, nogle er tilmeldt i forældre eller søskendes navne, så få tjekket op på jeres tilmelding inden sæsonen starter, så undgår vi de fleste fejl. Det gør ved at logge ind i på hjemmesiden.

Eget sikkerhedsudstyr som veste, hajfinner, egne bælte, luffer mm. må ikke bruges i undervisningen. Børnene vil blive bedt om at tage det af og skifte til de muligheder, vi har i hallen. Meget af det smarte udstyr med enhjørninger, hajer mm egner sig til badeferie, men ikke til svømmeundervisning.

Når undervisningen er i gang, er der ingen ophold for forældre, søskende m.m. langs bassinet. Vores personale skal bruge pladsen og udsynet over hallen og bassinet. 

Skulle jeres børn blive kede af det eller utrygge under træningen kontakter vi jer og følger børnene i omklædningsrummet, hvor de kan mødes med jer. Når børnene er klar igen, skal vi nok hjælpe dem tilbage til vandet og undervisningen. Mange gange kan vores personale trøste på kanten eller i vandet, de har prøvet det mange gange, så giv dem lov at forsøge, inden de kalder på jer.

For nogle børn er det stort at starte til svømning og de har brug for de første par gange på kanten, hvor de kigger bassin, trænere og undervisningen af sammen med vores badepersonale eller træner. Giv dem den tid det tager, og accepter at 5-15 min også er okay deltagelse, til man har set det hele lidt an, eller det at kigge med fra balkonen/enden af bassinet de første gange også er en løsning.

Vi underviser i 20-25 min og slutter som oftest undervisningen af med 5 min. frikvarter, hvor børnene selv, gennem leg, vælger hvad de vil lave i vandet. Frikvarteret er som oftest der hvor børnene bliver lidt mere modige, får prøvet øvelser af og lærer noget andet end de gør i den mere strukturerede undervisning.

Når træningen er slut følges børnene tilbage til omklædningsrummene og de nye hold hentes ind. I starten af sæsonen kan der godt opstå lidt forvirring for børnene ift. hvilket omklædningsrum de skal ind i efter træningen, det kan derfor være en god ide at snakke med dem omplaceringen/farven på døren de skal ud af når træningen er slut. Skulle de komme i det forkerte baderum så giv os besked, så skal vi nok være behjælpelige med at få dem hentet til det rigtige.

Mange af vores yngre svømmere er ofte tørstige og småsultne efter træning, så hav gerne et stykke frugt og lidt vand med, de kan nyde på turen hjem.

Vores trænere og badepersonale har fokus på vandet, undervisningen og børnene mens der svømmes. De har derfor ikke tid til at svare på spørgsmål. Skulle I have spørgsmål eller lignende, så kontakt vores administration i telefontiden eller via mail: kontakt@svømmeklubbennord.dk, så svarer kontoret hurtigst muligt på jeres henvendelse. Forkert placering på hold: Skulle I have fået valgt et forkert niveau, er vi meget gerne behjælpelige med at finde et hold, der svarer til niveau og alder for jeres barn. Vi flytter også børn mellem hold i løbet af sæsonen, hvis de bliver klar til et niveau der er mere udfordrende end det de er tilmeldt.

Har I et barn med specielle forudsætninger, vil vi meget gerne være behjælpelige i det omfang vi kan. Vi har brug for at være informeret herom inden holdstart, så vi kan tage en snak om hvordan vi griber situationen an, informerer vores team på kanten og om hvilket hold, der kan passe til jeres barn. Vi har ikke specialundervisning, så jeres børn skal som udgangspunkt kunne indgå i den almindelige undervisning.

Når sæsonen er startet, refunderer vi ikke kontingentet jf. vores handelsbetingelser. Vi vil meget gerne være behjælpelige med at finde et andet hold, der evt. kan passe til jeres barn.

Glemte sager samles sammen dagligt. I kan enten smutte en tur forbi hallen på en af vores træningsdage. Kontakt badepersonalet for at få åbnet til glemte sager. Er de i gang med noget i hallen de ikke kan gå fra, venter i blot på at der bliver en pause til det.

Kort over Gl. Lindholm skole, med angivelse af indgang til omklædning, balkon, gymnastiksal og klubhus.