Vandskræk


Tid på holdet:
ca. 2-4 år (typisk 4-8 sæsoner)

Alderskategori:
+16 år

Placering og trænertyper: 
Holdet undervises primært i den lave ende af bassinet med træneren i vandet.

Hjælpemidler og udstyr:
Der benyttes som udgangspunkt ingen hjælpemidler - i nogle tilfælde vil vi dog anbefale brug af bælte til en start.
Vi anbefaler brug af svømmebriller fremfor dykkerbriller, og ser gerne, at der benyttes badehætte (næseklemme tilladt).


Holdbeskrivelse:

Vandskræk er absolut ikke for sjov! Det er noget af det mest fysisk og socialt inerverende, vi kan opleve i et land med så meget kyststrækning som Danmark, hvor "dage på stranden" kan føles som en anstrengende begivenhed, fremfor en afslappende feriedag.

På NORDs ”Vandskræk”-hold ønsker vi, at alle, der har mod på at konfrontere deres vandskræk, får mulighed for det.

Vi er naturligvis godt klar over, at alle kommer med et forskelligt udgangspunkt, og derfor også har forskellige mål. For nogle handler det om at lære at svømme, mens det for andre handler om i det hele taget at blive tryg ved at komme i bassinet, eller at hoppe i poolen og lege med sit barn, når man er på ferie, osv.

Uanset hvilket udgangspunkt, du kommer med, så starter alt ved det første skridt; at du melder dig til og giver det en chance.
Alt derefter tager vi i små skridt. Nogle starter ud med at stå og gå på bunden, mens andre lægger ud med blot at dyppe tæerne i vandet fra kanten. Udviklingen vil altid være individuel, og derfor tilpasses undervisningen til den enkeltes behov.

Trænerne starter altid ud med at tage en samtale med dig på kanten, når du er ny på holdet. Det gør de for at spore sig ind på de udfordringer, du har, og de mål I sammen skal prøve at opnå. På sigt, drømmer vi om, at du efter et forløb på "Vandskræk"-holdet, er klar til at starte på f.eks. "Begyndersvømning for voksne" eller "AquaFitness/Motionsholdet".

Vi ved godt, at det koster mod og kræfter at overvinde vandskærk, men vores trænere på holdet har stor tålmodighed, og vil i tæt samarbejde med dig, hjælpe dig med at opnå dine ønskede mål - og de er rigtig gode til at fejre succeserne sammen med dig!
Det er aldrig for sent at lære at svømme - og vi vil gerne hjælpe dig godt på vej.

Vi bestræber os på, at alle bliver udfordret på deres eget niveau, og derfor bygges undervisningen op sådan, at den helt overordnet har et forløb, den forsøger at følge, med med plads til individuelt tilrettelægning - og du er selv med til at bestemme tempoet.

Vi opfordrer alle til at deltage i eventuelle indbudte stævner og sociale arrangementer, da det styrker samværet og sammenhængskraften på holdet og i Klubben generelt.


Mål/fokus


Gå gratis til svømning gennem Fritidsvejledningen
Få økonomisk støtte til kontingenter og udstyr hele 2024.
Alle børn og unge under 18 år kan kontakte den lokale fritidsvejleder via dette link.
Har du spørgsmål til dette kan du altid kontakte vores Foreningskoordinator.


Obs! Vi gør opmærksom på, at holdtider kan blive slettet og/eller flyttet med 4 ugers varsel, såfremt der er få eller ingen tilmeldinger på hold.

Undervejs i sæsonen vil vores Foreningskoordinator komme på besøg i hallen og tage billeder samt optage video af holdet. Materialet bruges til markedsføring af Klubben, dennes hold og aktiviteter både her på hjemmesiden, samt på sociale medier og trykte materialer. Ønsker du ikke at indgå i materialet, bedes du kontakte vores Foreningskoordinator hurtigst muligt efter holdtilmelding, samt gøre opmærksom på det, når hun er i hallen for at fotografere/filme. 

Tilmeld dig via dette link