Godt VÅM for NORD

Skrevet mandag d. 15. december 2014

I første weekend i december blev der afholdt Vestdanske Årgangs Mesterskaber i både Lyseng og Esbjerg, hvor NORD havde seks svømmere med i alt, som alle kom hjem med personlige rekorder.

Gruppebillede af svømmerne fra VÅM 2014

Som træner er der mange ting der kan være med til at afgøre om et stævnet har været godt eller skidt såsom personlige rekorder, tekniske detaljer under løbet og lign., men når alt kommer til alt så er det vigtigst at de får nogle sjove og gode svømmeoplevelse.

Gode svømmeoplevelser får man bl.a. når man svømmer så hurtigt at man opnår kravtid til VÅM, og når man til stævnet formår at svømme endnu hurtigere end man tidligere har gjort og når de tekniske detaljer man har arbejdet hårdt med frem til stævnet også lykkedes.

VÅM i Lyseng

I Lyseng, som var for de yngste årgangssvømmere, deltog Frida Lind og Anna Tørfoss Nielsen og med personlige rekorder i alle deres løb gjorde regnestykket omkring PR % nemt for træneren, nemlig 100 %.

Så snart ordet mesterskab indgår i et stævnes navn betyder det for de fleste at de finder et ekstra gear frem de ikke troede de havde, men for mange vil det også betyde lidt ekstra nerver, men heldigvis formåede både Frida og Anna på bedste vis at se bort fra det og svømmede begge tre rigtig god løb.

For Fridas vedkommende var det i 100 m fly hun havde kvalificeret sig til VÅM, men 100 m medley og 50 m fri var også på programmet i løbet af weekenden.

For Annas vedkommende havde hun opnået kravtider i 50 m fri og 100 m medley, men skulle også svømme 100 m bryst, som hun i øvrigt blot var 1/10 fra at klare kravtiden.

Fælles for både Frida og Anna var at i alle deres løb formåede de, som nævnt ovenfor, at svømme personlige rekorder men endnu vigtigere huskede de det vi havde arbejdet med, hvilket blandt andet var medvirkende til de flotte løb og personlige rekorder.

Rigtig flotte præstationer af dem begge to.

VÅM i Esbjerg

Esbjerg afholdte VÅM for de ældte årgangssvømmere, og her var NORD repræsenteret af Cecilie Væver, Charlotte Schrøder Jensen, Lærke Bjerre Tange og Karl Meisner-Jensen.

Sammenlagt havde de fire svømmere 16 starter i løbet af weekenden, og hele 13 gange blev det til personlige rekorder (PR) for svømmerne.

Både Charlotte, Lærke og Karl havde allerede inden stævnet kvalificeret sig til Danske Årgangs Mesterskaber, i daglig tale kaldet DÅM, som også skal svømmes i Esbjerg, så Cecilie var på jagt efter en kvalifikation til DÅM.

Det lykkedes hende på 100 m ryg at opnå kravtiden, hvor hun satte en ny flot PR med 2 sekunder, og derved opnåede alle fire svømmere kravet til DÅM.

Dermed kan de fire svømmere dog godt allerede nu begynde at glæde sig til at skulle til Esbjerg igen, når de d. 16. januar skal til DÅM.

Lærke satte på hendes 100 m fly en flot ny PR med 1 sekund, og blev samlet set den næstbedste årgang 2002 på denne distance.

Charlottes bedste resultat kom på hendes 200 m fly, hvor hun med hele 5 sekunders PR flot satte sig på den tredje hurtigste tid for årgang 2002, og kom for første gang under de 3 minutter på distancen.

Karl svømmede ligeledes sit bedste løb på 200 m fly, med en PR på 1½ sekund. Karl svømmede med stor intelligens og mod, idet han efter de første 50 m vendte som sidste mand i hans heat, men sluttede som vinder af heatet med overbevisende 5 meter til sin nærmeste forfølger.​

Både i Lyseng og Esbjerg gik det rigtig godt for alle svømmerne, så stort tillykke til alle seks svømmere med personlige rekorder og kravtider.​

KONTAKT EN AF VORES 3 AFDELINGER​

Har du spørgsmål der vedrører børne- og voksenhold kan du kontakte os direkte.

Har du spørgsmål der vedrører konkurrenceafdelingen kan du kontakte os direkte.

Har du spørgsmål der vedrører dykkerafdelingen kan du kontakte os direkte.