Interview med Niels E. Rasmussen

Skrevet onsdag d. 5. september 2012

Som nævnt tidligere er Svømmeklubben NORD nu 90 år gammel og vi har derfor interviewet nogle tidligere svømmere – første interview er med Niels E. Rasmussen.

Billedet er af Niels og hans tre børn – de vandt i 2009 familie-holdkappen på 4×50 fri i Ringsted Svømmeklub.

Tiden er efterhånden kommet ned omkring 1:54.XX – ganske respektabelt!​

Niels’ historie

Niels startede med at svømme i NORD som 7-årig tilbage i 1972, fordi begge mine storesøstre Annette og Charlotte svømmede og fra start var det brystsvømningen der var hans favoritdisciplin, men han skiftede gennem årene mellem bryst og ryg.

Blandt de bedste resultater nævner Niels et landsmesterskab (under DGI) i 200m bryst efter et glimrende taktisk løb, som han fortsat mindes med stor glæde.
Derudover vandt han Vendsyssel Cup nogle gange, fik bronze ved Jyske Årgangsmesterskaber og blev desuden 5 år i træk fra 1978 til 1982.

Det betød også at han dermed vandt pokalen til ejendom, hvor der står navne på klubmestre og flidsvømmere tilbage til 1965 – hvem ville ikke gerne have sådan en som minde!

På et tidspunkt havde han alle klubrekorderne i bryst, ryg og medley. Mange af dem er sidenhen blevet slået, men han har stadig har to klubrekorder for juniorer i bryst, som begge har stået siden 1982, samt er del af to holdkapper som også har klubrekord for juniorer.
Niels kommentarer selv de to klubrekorder: “Da jeg i 1982 tog klubrekorderne i brystsvømning var de 14 år gamle og sat af Søren Peen Christensen – jeg havde bestemt ikke forventet at mine skulle holde lige så længe!”.
De har pt. stået i 30 år og er dermed de ældste – ganske imponerende!

Hvornår var du sidste gang i en svømmehal?

Jeg har de seneste 8 år svømmet jævnligt med Masters i Ringsted Svømmeklub, og jeg har da også haft fornøjelsen af at blive dansk mester et par gange. Øreproblemer sætter dog en kæp i hjulet.
Alle mine 3 børn svømmer, så jeg fortsætter med jævnligt at komme i en svømmehal.
Ringsted Svømmehal er for øvrigt en af landets flotteste svømmehaller!

Hvad er dit bedste minde fra dengang du svømmede i NORD?​

Vi havde i starten af firserne en rigtig god herreholdkap hvor Claus, Lars, Rolf, Birk og jeg kæmpede om pladserne. Desværre lykkedes det os aldrig at ramme toppen samtidigt, men vi havde et super fælleskab.
Endvidere husker jeg med stor glæde tilbage på de træningslejre som Knud Jensen arrangerede i de år. Træning blev der måske ikke så meget af, men vi så store dele af Europa.

Hvorfor synes du det er vigtigt at svømme?

Jeg kender nogle som ikke kan svømme – de er skrækslagne for vand og undgår alle former for aktiviteter på og i vand.
Så er det at man sætter pris på egne svømmeevner.
Endvidere holder svømning kroppen i god form – alle muskelgrupper bliver brugt.

Endelig fik jeg i skolen ros for aldrig at have beskidte negle​