At være idrætsfrivillig er fantastisk

Skrevet fredag d. 27. september 2013

Tak fordi I er frivillige i Svømmeklubben NORD!

11.429 idrætsfrivillige i Aalborg Kommune træner børn, vasker kamptøj og laver foreningsregnskaber. Hver uge. Året rundt. De frivillige er fundamentet i foreningsidrætten. De binder Danmark sammen på tværs af køn, alder, uddannelse, job og etnicitet. Uden frivillige – ingen foreninger. Så nemt kan det siges. De frivillige er dig og mig. Vi giver noget til andre. Og vi får ofte både sved på panden og smil retur. Det er vores løn. Og den er god og livsbekræftende.

Jeg er selv frivillig i Svømmeklubben NORD og nyder det virkelig! Jeg er bare én ud af mere end 100 fantastiske frivillige i Svømmeklubben NORD. Frivillige, som gør, at NORD ugentligt kan sende mere end 1.100 personer i vandet.

Stine Sørensen, formand Svømmeklubben NORD​

Når Oskar på 5 år hopper i vandet mandag eftermiddag, så har Lotte sørget for at booke hallen, Jane har fundet en topmotiveret træner, som står klar på kanten, Michael har sørget for, at der er de redskaber, som trænerne har brug for, Casper har lavet kaffe, så forældrene kan få deres eftermiddagskaffe og se, hvor glade deres børn er for at være i vandet. Alt det, for at Oskar og mange andre børn kan opleve glæden ved vand.

DIF gennemførte tidligere i år en omfattende foreningsundersøgelse.

Den viser, at DIF-idrættens ca. 344.000 frivillige udfører frivilligt arbejde for omkring 18 milliarder kroner om året, hvis de skulle modtage løn for deres indsats. Et svimlende

beløb. Brydes de 18 milliarder ned, så svarer det til, at de frivillige i Aalborg Kommune årligt laver frivilligt arbejde til en værdi af 664 millioner kroner. Det beløb kan de frivillige være stolte af. Og det bør kommunen anerkende. Aalborg Kommune er heldigvis en fantastisk kommune at være frivillig i. Kommunen forstår virkelig, at vi som frivillige kan have travlt og kan begå fodfejl. De hænger sig ikke i små detaljer, og vi får altid ting til at lykkes. Senest i sidste uge, hvor en af vores frivillige trænere havde arrangeret en hyggeweekend for en gruppe børn, men glemt at booke svømmehallen. Vi fandt lynhurtigt en løsning sammen med en af kommunens medarbejdere, der gudskelov tog det hele med et smil. Det er dejligt. Som forening nyder vi godt af denne fleksible og smilende tilgang.

Det skal nemlig være nemt at være frivillig. Hvis der er bøvl, besvær og bump på vejen, så bremses vi som frivillige. Derfor slår DIF på tromme for mindre papirarbejde i foreningslivet. Trænerens fokus er på fysik, teknik og taktik, og vi ledere skal have lov til at bruge vores tid på at udvikle klubben og igangsætte nye tiltag til gavn for alle de motionslystende danskere. Vi skal ikke bruge tid på bøvlede ansøgningsprocedurer og kampe for bedre idrætsfaciliteter. Rammerne skal være i orden. Og papirnusseriet skal minimeres.

Fredag den 27. september 2013 er national frivillighedsdag bedre kendt som ’Frivillig Fredag’. Dagen bruges som markering og anerkendelse af de mange frivillige danskere, som knokler til glæde og gavn for dig, for mig og for samfundet. Klap dem på skulderen. Anerkend dem. Sig tak. Og lad os sammen gøre det nemmere at være frivillig i Aalborg Kommune.

Stine Sørensen, formand for Svømmeklubben NORD og DIF-ambassadør