Vestdanske Årgangsmesterskaber 2015

Skrevet lørdag d. 6. juni 2015

NORD havde 7 svømmere afsted til Horsens og Aabybro da de i weekenden svømmede hurtigt ved Vestdanske Årgangsmesterskaber og kom hjem med mange gode tider og personlige rekorder.

Holdbillede fra VÅM i Aabybro

I Aabybro skulle Frida Lind og Anna Tvørfoss Nielsen konkurrere mod sig selv og de øvrige deltagere for at se om de kunne svømme endnu hurtigere end de tidligere har gjort. 

Der var blevet trænet godt og målrettet frem mod VÅM og det var derfor tid til at se om den hårde træning også kunne omsættes til nogle personlige rekorder.

Begge svømmere skulle svømme tre løb hver i løbet af weekenden.

Frida var kvalificeret i 100 m fly og skulle derudover svømme 50 m fri og 100 m ryg, mens Anna havde kvalificeret sig i både 50 m fri, 100 m fri og 100 m bryst.

Første svømmer i vandet lørdag var Anna, der på 100 m bryst satte en flot PR med lige under 1½ sekund, hvilket var så hurtigt at hun opnåede endnu en kravtid til Danske Årgangs Mesterskaber i løbet, da hun på forhånd havde kravtid på 50 m fri.

Senere på dagen var både Frida og Anna i aktion da de svømmede 50 m fri og begge i personlige rekorder på henholdsvis 1,3 sekunder og 6 tiendedele.

Hurtig svømning og masser af hygge afsluttede en god dag i det nordjyske.

Søndag var fordellingen af antal løb byttet rundt, hvor Anna kun skulle i vandet en enkelt gang i 100 m fri, mens Frida havde 100 m fly og 100 m ryg på programmet.

Først i vandet var Anna, der på 100 m fri slog lige under 2 sekunder af hendes personlige rekord til trods for at hun blev lidt træt på den sidste halvdel af løbet. Frem mod VÅM havde Anna haft ekstra fokus på at forbedre hendes crawlteknik, hvilket de to flotte personlige rekorder også viser.

For Frida var det primært hendes 100 m fly hun har arbejdet på at forbedre, for selvom det var her hun havde kravtid var der stadig plads til gode forbedringer. Desværre kneb det med at holde rytmen alle 100 m og bl.a. derfor endte det med en tid lidt langsommere end hendes personlige rekord.

Hun skulle dog hurtigt får rystet skuffelsen af sig og komme videre, for kort tid efter stod den på 100 m ryg, hvor hun tog en ordentlig luns af hendes PR med 4½ sekund.

For de to svømmere, som var med i Aabybro endte weekenden med nogle flotte personlige rekorder, og to DÅM kravtider til Anna.

I Horsens gjorde Cecilie Væver, Charlotte S. Jensen, Lærke Als, Lærke Tange og Karl Meisener-Jensen også hvad de kunne for at svømme hurtigt og få nogle gode resultater med hjem.

Fredagen startede godt med nogle store personlige rekorder og svømmerne var i vandet seks gange, hvor fem af dem endte med personlige rekorder. Især i 4×200 m fri holdkappen blev der svømmet godt af alle pigerne, som var hele 8 sekunder hurtigere end deres tilmeldte tid og samlet som nr. 11, men den bedste holdkap bestående kun af 2002-piger.

Om lørdagen fortsatte de gode takter og svømmede de rigtig godt og formåede at sætte personlige rekorder. Lærke Tange gjorde især god figur på 100 m fri, hvor hun svømmede næsten 2 sekunder hurtigere end hendes personlige rekord. Charlotte svømmede også rigtig godt på hendes 100 m fri, hvor det blev til en ny personlig rekord med 6 tiendedele.

For Lærke Als og Cecilie var deres bedste løb på dagen 100 m ryg, hvor Lærke tog lidt over 1½ sekund af hendes personlige. For Cecilie var det i en medley holdkap, hvor det desværre ikke blev til en PR, men hun svømmede en rigtig stærk første tur og var med til at pigerne, ligesom om fredagen, blev den bedste holdkap bestående kun af 2002-piger.

Først på sidstedagen sluttede Karl Meisner-Jensen sig til resten af gruppen, som var afsted, da der også skulle være tid til at fejre sidste skoledag sammen med resten af sin klasse. Eneste løb for Karl var 200 m fly, hvor han satte ny PR og slog sin tidligere rekord med 3 tiendedele, hvilket var rigtig godt når man tager i betragning at han tidligere på året havde været ude og rejse med familien i to måneder og derfor ikke var toppet til stævnet.

For resten af gruppen begyndte de mange løb at sætte sine stor og selvom der på sidstedagen stadig blevet gået til den resulterede de ikke i lige så mange personlige rekorder.

Både Charlotte og Lærke Tange satte begge PR med omkring ½ sekund på 200 m fri, hvilket gav dem en form for hattrick, da de så fik mindst én personlige rekord på hver af de tre stævnedage.

For Lærke Als bød søndagen også på et af de lange løb da det var på 800 m fri hun havde klaret kravet til VÅM. Desværre blev det ikke til en PR, som hun ellers havde håbet på, men hun giver den et skud igen efter sommer og ser om ikke hun opnå kravet og sikre sig deltagelse til VÅM igen næste sæson.

Sidstedagen betød også at de fire hurtige piger skulle svømme 4×100 m fri, hvor de vidste at de kunne komme tæt på NORD’s klubrekord for årgangssvømmere. Det gjorde de også, men sølle 19 hundrededele var de fra rekorden, så det bliver spændende at se, hvor lang tid den får lov at stå.

Stort tillykke til alle svømmerne med de flotte resultater.​

Sponsorer​

KONTAKT EN AF VORES 3 AFDELINGER​

Har du spørgsmål der vedrører børne- og voksenhold kan du kontakte os direkte.

Har du spørgsmål der vedrører konkurrenceafdelingen kan du kontakte os direkte.

Har du spørgsmål der vedrører dykkerafdelingen kan du kontakte os direkte.