VM og Nordic Open for handikappede

Skrevet torsdag d. 22. oktober 2015

VM
I sommers havde Svømmeklubben NORD den fornøjelse at kunne sende Laura Christensen til Glasgow, Skotland, for at svømme Verdensmesterskaber for svømmere med et handikap.

Laura havde opnået krav i to discipliner. 100m brystsvømning som er hendes speciale, og 100m fly.

Under forberedelserne gik træningen godt, og Laura viste flotte takter for et godt resultat ved Lauras første VM i hendes karriere. Det skulle også vise sig at blive til flotte resultater. I hendes første løb som var 100m bryst, sætter Laura den 8. bedste tid, og var derved klar til finalen, som skulle svømmes om aftenen.

I finalen svømmede Laura 1 sekund hurtigere end i indledende, men de andre i finalen viser også fornem svømning, og Laura ende som samlet nummer 8 i finalen.

2 hurtige til Laura:
Hvordan var det at være til VM for første gang?
”Altså, det var en god oplevelse, og der var en fin stemning i hallen”

Hvordan havde du det med at du svømme dig i finalen på 100m byrst?
Jeg synes det var stort, og jeg synes det var lidt surrealistisk lige da jeg stod i det, men også lidt sjovt”

Laura synes generelt det var en stor oplevelse at svømme sammen med og mod de andre på verdensranglisten, også selvom nogle af dem svømmede lidt hurtigere end hende selv.

Nordic Open

Ved Nordic Open havde Svømmeklubben NORD 2 svømmere repræsenteret, samt Helle Kjær, som er tilknyttet DHIF (Dansk Handicap Idrætsforbund) som træner for Talentholdet.

Laura Christensen var med Landsholdet afsted, og var tilmeldt i 6 individuelle løb, og Louise Bast Berg Aaby var sammen med helle for Talentholdet, og havde 5 individuelle starter.

Desværre gik Louise hen og blev en smule syg, og måtte derfor trækkes fra 2 af hendes løb. Hun kæmpede dog bragt på de resterende 3 løb, men desværre blev det ikke til nogen nye personlige rekorder (PR) på grund af hendes sygdom.

Bedre gik det for Laura, som kom hjem meden PR på hendes 400m fri, og 2 bronze medaljer på henholdsvis 50m og 100m brystsvømning. Disse medaljer, er Lauras første internationale medaljer.​