Søren Mikkelsen nr. 35 ved EJM i Open Water

Skrevet onsdag d. 8. juli 2009

Ved det netop overståede EJM Open Water var Danmark repræsenteret med én enkelt svømmer, nemlig Svømmeklubben NORD’s Søren Mikkelsen.

Søren er årgang 1991 og er forsvarende dansk juniormester på 10 km åbent vand og skulle her til EJM prøve kræfter med resten af den Europæiske juniorelite på 5 kilometer distancen. Det er Sørens første store internationale stævne, hvor et af de primære formål var at han skulle få international stævneerfaring med henblik på hans videre udvikling i åben vand.

Sørens force er hård sø og regn, altså stormvejr, samt koldt vand/vejr. Dette var desværre ikke tilfældet i Kroatien. Vandet var stille og fladt som i en svømmehal – ingen vind, vandtemperatur på 25 grader og lufttemperatur på 35-40 grader.

Søren måtte se sig placeret som nr. 35 med tiden: 1 time 7 minutter 36 sekunder.

Set under de “mindre heldige” forhold der blev svømmet under, er dette et udmærket resultat. Søren har fået en masse erfaring, oplevelser og idéer til videre udvikling med hjem i bagagen.

Da de første 15-20 svømmere var kommet i mål, lå følgebådene til land, og de sidste svømmere måtte klare sig selv. De svømmere som var blev tabt af førerfeltet, måtte endvidere kæmpe med bølger fra tilfældige både der lå og sejlede rundt om dem på dele af ruten, hvilket bl.a. kostede Søren meget tid.


Sikkerheden var uacceptabel, hvilket betød at mange lande trak deres junior svømmere ud af Europa Cup’en om søndagen, hvor sikkerheden var lige så uacceptabel.

KONTAKT EN AF VORES 3 AFDELINGER​

Har du spørgsmål der vedrører børne- og voksenhold kan du kontakte os direkte.

Har du spørgsmål der vedrører konkurrenceafdelingen kan du kontakte os direkte.

Har du spørgsmål der vedrører dykkerafdelingen kan du kontakte os direkte.