Svømmere badede i medaljer

Skrevet lørdag d. 21. august 2010

Der blev flyttet meget vand, da fire af NORD’s 13-16-årige konkurrencesvømmere i sommer deltog ved Ungdomslegene i Almere i Holland. Så meget, at NORD-svømmerne sammen med fire svømmere fra Aalborg Svømmeklub sikrede sig den største medaljehøst på de to konkurrencedage. Med 49 medaljer indtog de førstepladsen foran de andre svømmere fra fem af Aalborgs venskabsbyer Haapsalu, Lancaster, Rendsburg, Vaxjö og Almere. En fremragende sportslig præstation.

Alle svømmere svømmede 6-7 individuelle løb og 2 holdcup, og de fleste fik medaljer i alle løb. Ud over svømmerne deltog 38 andre unge, aalborgensiske idrætsudøvere ved legene i Holland, og de tog også godt for sig af medaljerne. I alt kom de unge hjem med ikke mindre end 82 medaljer – 28 guld-, 27 sølv- og 27 bronze i sportsgrenene: atletik, badminton, bordtennis, bueskydning, judo og svømning.

Medaljesejren ved Ungdomslegene i Holland blev sikret af de fire NORD-svømmere: Nina Paulsen, Ida Gjesing Hansen, Simon Strøm Hermannsson og Thomas Thrysøe Birkkjær samt svømmere fra Aalborg Svømmeklub: Frederikke Elkjær, Randi Bech Larsen, Janus Meinert og Frederik Appel Vardinghus-Nielsen.

Udover de sportslige oplevelser havde svømmerne en god tur med mange sociale aktiviteter og kulturelle oplevelser. Svømmerne boede privat ved hollandske idrætsudøvere, og der var fokus på kammeratskab med idrætsfolk fra sportsklubber fra andre klubber og lande.

Ungdomslegene, der er et samarbejde mellem Aalborgs venskabsbyer, blev afholdt første gang i 1975 i Aalborg. Byen har siden været vært for legene hvert fjerde år, sidst var i 2007. Legene samler hvert år op mod 1200 unge idrætsudøvere, og formålet er at knytte venskabelige bånd på tværs af landegrænser.