NORD svømmer på vej til VM i Open Water

Skrevet lørdag d. 14. maj 2011

I Svømmeland i Nørresundby svømmer Søren Mikkelsen for VM deltagelse i Open Water

Søren Mikkelsen svømmer langt – rigtig langt. Og ikke bare i Svømmeklubben NORD, hvor han til dagligt tilbagelægger kilometervis af crawl armtag med sin træner Dan Pedersen.

Søren er det man kalder en Open Water svømmer, dvs. han svømmer i åbent vand – hav vand, floder og søer. Og det er lange distancer vi taler om. Og koldt vand vi taler om. Han svømmer faktisk op til 34 km i Open Water.

Søren på vej op af vandet efter at have svømmet 5,2 km ved Randers Open

Søren er en helt almindelig ung mand på 20 år, 185 cm høj og med 80 veltrimmede kilo på kroppen, men med en usædvanlig drøm.

Han er næsten ved at være i mål med sin drøm, fordi han kæmper om deltagele til VM og EM.​

For første gang i Svømmeklubben NORD’s historie

Søren Mikkelsen er den første svømmer nogensinde i NORD’s historie, der er udtaget til World Cup og Grand Prix. I juli måned drager han af sted til Canada, hvor der svømmes World Cup 10 km den 24. juli, så går det videre til Grand Prix stævnet på 32 km den 30. juli og slutter så af med Grand Prix stævne igen den 6. august – her med 34 km svømning.

Ulønnet træner gennem fem år

Dan Pedersen, har en stor del af æren omkring Sørens udtalelser (EJM 2009 m.m.) og resultater. Dan Pedersen har frivilligt trænet Søren igennem de sidste fem år, i 15-20 timer pr. uge. Alene for at se Sørens drøm om en VM deltagelse gå i opfyldelse.

Og Søren har vitterlig brug for hjælp.

Open Water svømning er meget krævende. Både træningsmæssigt, men også psykisk, fysisk og økonomisk. Bl.a. skal der være en træner/ledsager til stede ved Open Water deltagelse af hensyn til svømmerens sikkerhed, i sikkerhedsbåde og/eller ved maddepoter.

Søren ved siden af en følgebåd i færd med svømme over Ijsselmeer, Holland

Måske VM og EM i 2012 eller 2013

Dansk Svømmeunion har indstillet Søren til deltagelse i ovenstående stævner, og FINA har godkendt ham som deltager. For at klare kravet til VM eller EM enten 2012 eller 2013 kræver det, at Søren skaber gode resultater i World Cuppen og ved Grand Prix stævnerne. Det betyder, at Søren skal skabe gode resultater og placeringer i forhold til verdenseliten ved ovenstående stævner.

VM og EM distancen for Søren er 25 km.

Savner en sponsor

Pt. afholdes alt for egen regning og derfor savner Søren Mikkelsen en eller flere sponsorer. Al henvendelse omkring støtte til Søren sker via træner Dan Pedersen på tlf. nr. 28 18 28 82. Resultater og fotos udleveres ligeledes ved kontakt til Dan Pedersen.​