Drømmer du om at svømme over fjorden?

Skrevet mandag d. 27. juni 2011

Traditionen tro indbyder Svømmeklubben NORD, Aalborg Svømmeklub og Svømmeland Nørresundby igen i år alle interesserede til at svømme over Limfjorden. Limfjordskrydseren foregår i år lørdag den 3. september. Der er to distancer på henholdsvis 600 meter og 1500 meter.

Limfjordskrydseren har eksisteret siden 2006 og er nu Jyllands største svømmeevent. I 2006 var der 150 svømmere, som stillede til start, sidste år hoppede hele 250 i fjorden.​

​Arrangementet bliver afholdt efter dansk svømmeunions regler for arrangementer I åbent vand. For at kunne deltage, skal du være fyldt 16 år og have et godt helbred.

limfjordskrydseren-220x165

Deltag i Limfjordskrydseren - starten går lørdag d. 3. september 2011 kl. 12:50

Desuden skal du aflægge 1.000 meter svømmeprøve inden 25. August 2011. Du kan tage svømmeprøven I svømmeland.

Hvis du stiller op på den lange distance, kan limfjordens strømforhold være en udfordring. Af sikkerhedsmæssige årsager skal du derfor have svømmet de første 1.000 meter inden for 30 minutter for at få lov til at fuldføre distancen.

Du får udleveret en badehætte med nummer, som du er forpligtet til at bruge under arrangementet.

Ruten

Starten for begge distancer foregår fra kanalen I aalborg vest, og målet er ved nørresundby lystbådehavn. På den lange distance svømmes mod vest straks man kommer ud af kanalen, hen til jernbanebroen, hvor en bøje rundes, og tilbage til kanalens udmunding, hvorefter limfjorden krydses.

Omklædning

Der er begrænsede omklædningsfaciliteter ved startområdet. Men hvis du har mulighed for det, anbefales det, at du skifter hjemmefra. Skiftetøj lægges I en plastikpose med dit startnummer. Denne pose transporteres af arrangørerne til målområdet, hvor du får den udleveret bagefter. Deltagere kan efterfølgende benytte brusebad og sauna I svømmeland.

Pris

Kr. 195,00 for den korte distance og kr. 245 for den lange ved tilmelding og betaling senest 25. August 2011.

Tilmelding via svømmeunionens hjemmeside: http://www.Svoem.Dk/t2w_1795.Asp?Id=12

Våddragt

Hvis du ikke har en våddragt, kan du leje en hos palle fra www.Vandsportogtriatlon.Dk.

Få en sjov oplevelse som frivllig

Har du ikke lyst til selv at hoppe I fjorden, har du alligevel mulighed for at komme helt tæt på limfjordskrydseren. Nord skal nemlig stille med 25 frivillige, som skal sætte telte op, udlevere frugt og drikkevarer, hjælpe til ved omklædning og ellers hjælpe generelt ved afholdelsen af stævnet.

Alle frivillige mødes til kaffe og rundstykker ved nørresundby sejlklub lørdag morgen.

Kontakt kate, hvis du er interesserede I at hjælpe ved stævnet.

Mail: katescater@hotmail.Com​