Gode resultater ved Danish Open

Skrevet fredag d. 30. marts 2012

Lørdag den 24. marts og søndag den 25. marts havde Keith og Laura taget turen til Bellahøj Svømmestadion, hvor de for første gang deltage i Danish Open der er arrangeret af Dansk Svømmeunion.

Forud og under stævnet var der en massiv pressedækning af de landsdækkende medier, da dette stævne var den sidste mulighed for at kvalificere sig til sommerens OL i London. For svømmere i handicapgruppen var der ligeledes mulighed for at svømme kravtid hjem til sommerens Paralympiske Lege.

Finalerne kunne blandt andet følges på dr.dk – livestreaming. En sjov oplevelse at dem der var ”derhjemme” kunne se live billeder fra alle finaleløbene og havde dermed mulighed for at sende hilsner inden svømmerne nåede op af vandet.

Laura står helt koncentreret bag skamlen (arkiv billede)

Forældreforeningen havde på forhånd udstyret de to svømmere med nye t-shirts og shorts, så de var pæne i tøjet når de var på ”skærmen” og da Kronprins Frederik og Kronprinsessen Mary søndag vinkede og klappede af dem fra balkonen.

Det der er kendetegnet ved disse finaler til Danish Open er at der konkurreres på tværs af handicapklasserne. Svømmernes resultater placeres efter den aktuelle verdensrekord i de respektive klasser og ud fra denne placering tildeles medaljer til de tre bedste svømmere.

​Lørdag var programsat til 50 fri for både Keith og Laura, hvor det lykkedes dem begge, at svømme en ny personlig rekord hjem, som ligeledes gav begge en meget flot bronze medalje. Keith svømmede i tiden 27.27 og Laura svømmede i tiden 36.16.​

Herligt at to svømmer fra Svømmeklubben NORD tager sig godt af medaljerne og placerer klubben på landkortet.

Søndag var afsat til et finaleafsnit i 100 fri, hvor Keith svømmede meget tæt på minuttet i sit løb (1:00.17), så forhåbentligt det næste gang under minuttet

Efter at Laura havde rystet de værste nerver og nervøsitet af kroppen var hun meget klar til at svømme stærkt, og det lykkedes at sætte en markant ny personlig rekord i tiden 1:17.51, hvilket også denne gang rakte til en medalje, nemlig sølv.

Så endnu en god weekend med nye flotte resultater.

Det er desuden værd at bemærke at både Laura og Keith også kan bryste sig af en topplacering på verdensranglisten som henholdsvis nr. 3 (200m fri – klasse S9) og nr. 2 (50m ryg – klasse S10). Derudover her Laura yderligere et par topplaceringer som nr. 6 (50m ryg – klasse S9) og nr. 4 (50m bryst – klasse SB8).
Man kan se verdensranglisterne her: http://www.ipc-swimming.org/rankings/