Børnehjertefonden søger deltagere til nationalt svømmehold

Skrevet søndag d. 16. marts 2014

Dansk Svømmeunion har indgået et samarbejde med Børnehjertefonden og det betyder blandt andet, at der bliver lavet et nationalt svømmehold. Svømmeteamet skal genere positive fortællinger om hjertesyge børns evner og muligheder for at leve et godt og aktivt liv på trods af deres hjertesygdom.

Hvem kan deltage?

Alle børn og unge med medfødt eller erhvervet hjertesygdom i alderen 10-15 år inviteres til at deltage.

Hvad koster det?

Det er gratis at deltage. Børnehjertefonden afholder alle udgifter til fire træningsweekender, også transportudgifter til og fra træningsweekenderne. Deltagerne afholder dog selv udgifter til træningen, der ligger imellem weekenderne.

Hvad skal man kunne?

Deltagerne på svømmeteamet skal kunne svømme mindst 25 meter sikkert uden hjælpemidler, på dybt vand.

Det er et minimumskrav, hvilket betyder, at der også er plads til svømmere, der har et højere niveau. Der er plads til alle, der kan honorere det ovenstående, også meget gode svømmere. Vi vil gerne have et svømmeteam, hvor der både er svømmere, der er urutinerede og svømmere, der er meget rutinerede.

Det er ikke et krav, at man er medlem af en svømmeklub, men det vil være en god idé at være det.

Hvad er betingelserne for at deltage?

• Deltagerne skal kunne honorere de ovenstående krav til svømmefærdigheder.
  • Man skal passe sin træning mellem træningsweekenderne
  • Man skal deltage på alle fire træningsweekender (datoerne fastlægges senere)
  • Deltagere i alderen 10-12 år skal have en forælder med på træningsweekenderne.

Hvem står for weekenderne?

Weekenderne planlægges af en gruppe frivillige, der har meldt sig til at få svømmeteamet til at fungere. De frivillige har selv mange års erfaring med at afholde træningssamlinger for børn og de fleste er erfarne svømmetrænere. En af Svømmeklubben NORD’s trænere, Nicolina Schrøder er blandt de frivillige.

Hvor foregår weekenderne?

Weekendtræningerne foregår fire forskellige steder i landet. Det er ikke planlagt i detaljer endnu hvor det bliver, men vi forestiller os én weekend i København, én weekend på Fyn og to weekender i Jylland. Men det afhænger meget af hvor deltagerne bor i landet.

Test og træningsprogrammer

Ved den første træningssamling, bliver deltagerne testet, for at vi kan få et mål for hvor meget de kan træne. Testen udføres på et sygehus af faguddannet testpersonale. Vi sørger for at testen foregår efter alle tænkelige forskrifter. Deltagerne skal forinden testen have konsulteret egen læge, for at få en vurdering af, om det er i orden at deltage i svømmeteamet.

Efter første træningsweekend, vil hver deltager få tilsendt et træningsprogram, der skal følges indtil næste træningsweekend. Programmet er tilpasset hver enkelt deltager.

Medie og kommunikation

Svømmeteamet vil få en del eksponering i medierne, hvorfor deltagerne skal være positivt indstillet på, at deltage i medieomtale både i trykte og elektroniske medier. Ved deltagelse i svømmeteamet, har man samtidig givet Børnehjertefonden ret til at anvende film- og billedmateriale der er optaget i forbindelse med svømmeteamets aktiviteter. Børnehjertefonden sikrer, at alt materiale der bruges i kommunikationsøjemed har en meget høj etisk standard.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Tilmelding til Børnehjertefondens svømmeteam, foregår ved at sende en mail hurtigst muligt, til Børnehjertefonden på mail:tombhansen@boernehjertefonden.dk Mailen skal indeholde navn, alder, adresse, telefonnummer og mailadresse

Hvis du ønsker yderligere oplysninger, så kontakt Børnehjertefondens daglige leder Tom B. Hansen på telefon 29 29 33 41 eller på ovenstående mailadresse.

Læs desuden mere om Børnehjertefondens arbejde på www.boernehjertefonden.dk