Flotte resultater ved Vestdanske mesterskaber

Skrevet tirsdag d. 18. marts 2014

Sidste weekend i februar blev Vestdansk langbane mesterskaber for junior og senior svømmere afholdt i Odense og 4 NORD-svømmere havde klaret kravet.

Holdet fra Vestdanske langbane mesterskaber 2014​

Ikke mindre end 4 svømmere havde i år klaret kravet til at deltage ved de vestdanske mesterskaber på langbane. Holdet fra NORD bestod af Helene Seegert, Ludvig Lind, Martin Hedegaard og Emil Hjermitslev, mens Emil Poulsen var udtaget til at svømme holdkapper sammen med de øvrige drenge.

Ludvig Lind var eneste genganger fra efterårets mesterskaber på kortbane (25m), men med endnu 3 svømmere under kravtider til de vestdanske mesterskaber, så det ud til at kunne blive en stabil gruppe, som svømmeklubben NORD kunne sende af sted til mesterskaberne.

Samlet set havde svømmerne 10 individuelle starter og 2 holdkapper, som alle skulle svømmes fredag og lørdag.

I de individuelle starter blev der sat hele 8 personlige rekorder (PR). Dette skyldes blandt andet at Martin Hedegaard i hans 400m fri satte PR på både hans 50m, 100m, 200m og 400m. Martins 400m fri var ligeledes en nu klubrekord, som ellers har overlevet siden slut 90’erne.

Ludvig Ling vidste igen ved dette stævne stort talent inden for sprint distancen i brystsvømning, og satte udover en flot PR på 50 brystsvømning, også sit aftryk på den danske rangliste, hvor han efter stævnet nu er nummer 10 på den danske rangliste på denne distance på langbane.

Ludvigs tid på 50m bryst var samtidig en kravtid til den danske junior mesterskaber.

Emil Hjermitslev havde i ugerne op til stævnet satset hårdt på at kunne svømme hurtigt ved dette års første mesterskab. Det viste sig også at bære frugt, da han i drengenes 4x100m fri holdkap som første svømmer satte ny PR, og samtidig tog kravtid til sommerens danske mesterskaber på langbane.

Helene Seegert var eneste pige ved dette mesterskab fra NORD, men det lod hun sig ikke skræmme af. I hendes 50m fly svømmede hun op til den tid hun var blevet kvalificeret i, og i hendes 50m fri svømning satte hun en sæson bedste.

Helene svømmede desuden 200m fly, hvor målet ikke var en overdådig tid, men et behersket løb, hvor hun følte at hun var i kontrol hele vejen. Dette lykkedes, og var også nok til at sikre NORD den eneste finaleplads ved dette mesterskab.

Emil Poulsen var udtaget til at svømme holdkapper og med det udgangspunkt havde han æren af at være første mand i 4x200m fri, hvor han satte en ny PR.

Det er med stor tilfredshed at klubbens cheftræner Patrick Levisen ser tilbage på stævnet – “Der var rigtig mange flotte resultater i weekenden, og jeg håber og tror på at vi i fremtiden kan sende endnu flere svømmere af sted til mesterskaber.”​