Mange flotte resultater ved Odder Cup

Skrevet søndag d. 4. maj 2014

I forrige weekend var 16 svømmere fra NORD med ved Odder Cup, for at gentage succesen fra forrige år.

Stævnet var den sidste ch

Gruppebillede med svømmere, holdleder og trænere fra Odder Cup.​

ance for at opnå kravtid til de Vestdanske Årgangsmesterskaber (VÅM), som flere af svømmere håbede på at kunne opnå en eller flere kravtider til.

Det blev til i alt 7 kravtider til VÅM fordelt på fire svømmere.

Ludvig Lind stod for den største overraskelse med hans krav på 400m fri svømning, men udover Ludvigs flotte og overraskende VÅM kravtid, lykkedes det også for tre svømmere at tage kravtid til Danske Årgangsmesterskaber (DÅM), noget som heller ikke var forventet.

​Camilla Ottesen, Karl Meisner-Jensen, og Jens Søndergaard tog alle kravtid til sommerens DÅM, hvor Ludvig Lind allerede var kvalificeret.​

NORD havde mange starter igennem hele weekenden, men den mest spænende start klubben havde, var 400m IM finalen, som blev svømmet som jagtstart, hvor klubben havde ikke mindre end to svømmere med. Svømmerne startede med differencen i sekunder fra tiden sat i deres indledende løb.

Emil Hjermitslev blev sendt afsted som nummer to, lige efter Emil Poulsen, som startede som nummer et. Emil Hjermitslev fik hurtigt sat fart på, og tog tidligt føringen, og først på de sidste 25m var han ved at blive hentet. Men en flot slutspurt fik han holdt konkurrenterne bag ham, og han endte med at kunne stille sig øverst på skamlen, og modtage en fornem pengepræmie på 1500 kr. Emils tid var da også 13 sekunder hurtigere end hans hidtil hurtigste 400m IM, så ikke underligt at han var svær at nå.

Selvom denne præstation var den eneste, hvor der var kontanter indblandet, havde NORD en svømmer på skamlen ikke mindre end 48 gange og den samlede medaljehøst lød på 22 guldmedaljer, 14 sølvmedaljer og 12 bronzemedaljer.

Derudover blev der i særdeleshed svømmet hurtigt af svømmerne. På K1/K2 satte svømmerne personlig rekord (PR) ikke mindre end 55 % af gangene de hoppede i vandet. Vores K3-svømmere var om end endnu bedre med hele 68 % PR blev der sat, og disse procentsatser kommer sig af næsten 100 individuelle starter.

Alt i alt er trænerne Thomas Clausen og Patrick Levisen ovenud tilfredse med stævnet, og glæder sig meget til at skulle afsted om en lille måneds tid med de svømmere, som har kvalificeret sig til VÅM.

Turen til Odder Cup blev meget generøst støttet af Duppenbingo støtteforening, hvilket vi er meget taknemmelige for – tusind tak for støtten!