Vestdanske årgangsmesterskaber, foråret 2016

Skrevet mandag d. 11. april 2016

I weekenden d. 8. – 10. april blev der afholdt VÅM i Thisted. Som noget nyt ved forårets mesterskab var der seks forskellige løb, som hver svømmer kunne svømme, da Dansk Svømmeunion gerne vil have de årgangssvømmere til at udvikle sig i retningen af 400 IM.

Derfor havde hver svømmer ét løb i hver af speciale stilarterne, og 2 IM løb.​

Ældste årgang: Piger: 2002 – Drenge: 2001

200 fri, 200 ryg, 200 bryst, 200 fly, 200 IM og 400 IM

Mellemste årgang: Piger: 2003 – Drenge: 2002

200 fri, 100 ryg, 100 bryst, 100 fly, 100 IM og 200 IM

Yngste årgang: Piger: 2004 – Drenge: 2003

100 fri, 100 ryg, 50 bryst, 50 fly, 100 IM og 200 IM​

Ved stævnet havde NORD tre svømmere kvalificeret

Charlotte S. Jensen og Lærke Als er begge årgang 2002, og skulle derfor svømme de længste distancer, hvorimod Mathias Knudsen, som er årgang 2003, skulle svømme de korteste distancer.​

Alle tre svømmere havde et forrygende godt stævne, og i hele 15 løb blev det til nye personlige rekorder (PR). For hver af svømmerne blev der leveret fremragende tider og resultater, og blandt andet for Lærke Als og Mathias Knudsen blev det til kvavtider til Dansk årgangsmesterskaber (DÅM). Lærke Als svømmede sig med på 400 IM, og Mathias Knudsen svømmede intet mindre end tre kvaltider på henholdsvis 50 fly, 100 fri og 100 ryg.

For Charlotte S. Jensen blev det endnu engang til en forbedring af hendes 200m fly klubrekord, som samtidig rakte til en 7. plads ved mesterskabet.

Mathias opnåede NORD's bedste placering, da han blev nummer 5. i 50m fly.​

Cheftræner Patrick Levisen, der var med som træner ved stævnet, var yderst tilfreds med resultaterne og udtaler: ”Det er en fornøjelse at se den udvikling klubben er i gang med, og jeg tror det kan blive til et stærkt talentudviklingsmiljø, hvis vi kan formå at fortsætte med at udvikle klubben. Jeg håber, at vi kan have flere svømmere med til både årgangsmesterskaber og juniormesterskaber de kommende år, så Svømmeklubben NORD kan være med til at udvikle de næste store talenter i dansk svømning”.

Svømmeklubben NORD ønsker alle svømmerne, som var med ved både VÅM og Pokal Cup i weekenden, tillykke med de flotte resultater, og glæder sig meget til at se jer og resten af klubbens svømmere i svømmehaller rundt om i landet.​